De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Sjabloon functieomschrijving

Sjabloon functieomschrijving

In een functiebeschrijving staan de taken en verantwoordelijkheden opgesomd die bij een functie horen. "Wat moet de medewerker doen." Vaak worden de gewenste resultaten al vermeld. In de praktijk worden functiebeschrijvingen wel eens gekoppeld aan een competentieprofiel. Bij een competentieprofiel is de leidvraag ‘Wat moet de medewerker kennen en kunnen en welke attitudes zijn nodig om zijn job goed in te vullen?’. Vertrek vanuit het huidig takenpakket, maar denk ook na over toekomstige noden. Taken en functies kunnen doorheen de jaren veranderen.

De Federatie voor vrije beroepen stelde een mooi sjabloon op dat in alle sectoren kan gebruikt worden. Elk deel krijgt ook een toelichting.

Volgende linken stellen een heel aantal beroepenfiches voor die je bij wijze van voorbeeld kan gebruiken:

https://cobra.vdab.be/cobra/Cobra?event=progressiefZoeken

http://production.competent.be/competent-nl/main.html

Op de HRwijs-website vind je ook een opsomming van taken en verantwoordelijkheden die een leidinggevende kan hebben.

COMMENTAAR VAN EEN EXPERT

Hoe een competentieprofiel of functieomschrijving maken. Welke bewoording gebruik ik het best. Op deze vragen geeft de tool een antwoord.


Zelf gebruikte ik die van Competent van de VDAB-website ook al. Het is handig, overzichtelijk en volledig. Deze helpt om op een aantrekkelijke manier de functie te omschrijven. Ik bedoel hiermee dat het woordgebruik de werkzoekenden sneller aanspreekt.


Randvoorwaarde: een goede omschrijving is belangrijk, maar er dient telkens een oefening te gebeuren waarin het onderscheid zit tussen gewenste profiel en het profiel dat men in realiteit nodig heeft. Soms verwacht men teveel waardoor men een groot potentieel aan kandidaten verliest. Dit geef ik altijd mee als advies en oefening aan mijn klanten.


Deze tool is handig voor iedereen die op zoek is naar nieuwe medewerkers. Voor elke organisatie die wil werken aan een goed personeelsbeleid, die potentiële medewerkers wil aantrekken waarop ze kunnen bouwen.

Rachida Ouchoukout, Rachida Coaching

Lees ook

“Door maatwerk aan te bieden, maak je van je medewerkers je beste ambassadeurs”

“Door maatwerk aan te bieden, maak je van je medewerkers je beste ambassadeurs”

We spraken David Ducheyne over employer branding, personaliseren van werk en de menselijke aanpak in HR.

Employer branding: tips en tricks

Employer branding: tips en tricks

Employer branding, een hip begrip voor al wie op zoek is naar personeel en hen graag wil behouden

Competentiewoordenboek Acerta

Competentiewoordenboek Acerta

Acerta ontwikkelde een competentiewoordenboek met 53 competenties dat gratis toegankelijk is. Elke competentie bevat gedragsvoorbeelden, interviewvragen, e…