Test je eigen leiderschapsstijl

Test je eigen leiderschapsstijl

Het doel van deze analyse is inzicht krijgen in het beeld dat je hebt van je eigen leiderschapsstijl.

De analyse bestaat uit 20 uitspraken over typische werksituaties. Op elke uitspraak geeft u als leidinggevende een reactie. Bij elke situatie zijn vier mogelijke acties vermeld die je zou kunnen ondernemen. Hoewel je misschien niet precies zo zou reageren als in de antwoorden is omschreven, moet je het alternatief kiezen dat zo goed mogelijk aansluit bij je eigen voorkeur. 

Commentaar van een expert

“Dit is een instrument dat mijns inziens enkel zinvol is om in te vulling indien er nadien ook bijkomende begeleiding of opvolging is van een coach of expert rond leiderschap. Immers, de resultaten leren je enkel welk soort leiderschapsstijl je het makkelijkst hanteert, maar geeft geen interpretatie aan de scores.

Er is mijns inziens ook onvoldoende uitleg over wat onder de verschillende leiderschapsstijlen e.d. precies wordt verstaan. Het eindresultaat van deze analyse blijft m.i. dan ook vrij vaag.”

Mieke Vandorpe

Lees ook

Vragenlijst dienend leidinggeven

Vragenlijst dienend leidinggeven

Een heldere en werkbare methode om na te gaan hoe het is gesteld met het dienend leiderschap in je organisatie. Deze vragenlijst aan je medewerkers stelt s…

Test: Hoe dienend is jouw leidinggevende?

Test: Hoe dienend is jouw leidinggevende?

Hoe dienend is jouw leidinggevende? Is hij er voor jou of ben jij er voor hem/haar? Stuurt hij op details of ervaar je vooral vrijheid? Doe de test en je weet het in 15 m…

G.R.O.W. Model

G.R.O.W. Model

Het GROW-model is een vier-stappenplan dat je kan gebruiken om structuur aan te brengen in een coachingsgesprek.…