De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Een leger arbeidsbemiddelaars over de vloer?

Een leger arbeidsbemiddelaars over de vloer?

Arbeidsbemiddelaars zetten zich in om werkzoekenden naar de social profit te leiden. Ze doen dit niet blindweg en willen de sector graag beter leren kennen.

Verso en VDAB organiseren daarom organisatiebezoeken voor deze arbeidsbemiddelaars. Dat gebeurde eerder al bij een kinderopvanginitiatief, een woonzorgcentrum, dienstenchequeondernemingen, thuiszorgdiensten en bij maatwerkbedrijven.

Volg hun voorbeeld. Je hoeft slechts de deur te openen, wij nemen de praktische organisatie op.

Wat houdt het precies in?

Verso en VDAB organiseren deze organisatiebezoeken in het kader van een samenwerkingsovereenkomst voor de social profit, waarbij Verso de noden van de sector kent en deelt die met de VDAB, die op zijn beurt werkzoekenden naar onze sector kan leiden.

De arbeidsbemiddelaars die bij je langskomen, zijn van VDAB of van partnerorganisaties. Zij kennen elk hun specifiek domein.

Denk aan:

Jouw voordelen

Je krijgt de kans om openstaande vacatures of stageplaatsen, personeelsprofielen, verwachtingen naar werknemers of het personeelsbeleid in het algemeen, toe te lichten. Ook de eventuele nieuwe werking van je onderneming kan voorgesteld worden.

Hiervoor bepaal je zelf de tijdsduur. Een efficiënte kennismaking kan al op een halve dag tijd.

Je bereikt in één klap een hele groep arbeidsbemiddelaars. Die leid je rond in de organisatie. Zij begrijpen nu nog beter naar welke profielen je precies op zoek bent.

Je krijgt ook inzicht in wat de arbeidsbemiddelaars voor jouw organisatie kunnen betekenen naar tewerkstelling en diversiteit toe - inhoudelijk en financieel.

Verso en VDAB leiden het bezoek in goede banen. We nemen in samenwerking met jou de praktische organisatie en communicatie gratis op ons.

Interesse?

Contacteer mieke.mertens@verso-net.be en we bekijken de mogelijkheden

Lees ook

Diversiteit aan de trapeze

Diversiteit aan de trapeze

Bij de Gentse Circusplaneet hebben ze altijd hun diversiteitsbril op. “Jongeren leren hier jongleren en trucjes aan de trapeze, maar ze leren ook samenwerken."…

Inclusief ondernemen is geen rocket science

Inclusief ondernemen is geen rocket science

Arbeidsmarkt-expert en docent-onderzoeker in HRM aan de Odisee Hogeschool Bart Moens geeft samen met Verso en andere partners mee vorm aan nieuw project rond inclusie op …

Echt het verschil maken met inclusief ondernemen

Echt het verschil maken met inclusief ondernemen

“Ja, we maakten een vreugdedansje toen we een ‘go’ kregen”, zeggen Kirsten D’Hooghe en Katleen Schueremans."