Hannah Arendt Instituut lanceert nieuwe digitale vorming

Hannah Arendt Instituut lanceerde 'Verschil in visie'. Deze digitale vorming geeft inzicht in de verschillende visies die er zijn op etnisch-culturele diversiteit. 

Verschil in visie

Herken jij jouw visie in één van bovenstaande quotes? Of heb jij een heel ander perspectief op samenleven in diversiteit? Dat kan. Een diverse samenleving kent nu eenmaal uiteenlopende visies. Maar hoe maken we onze eigen visie verstaanbaar? Welke denkbeelden over diversiteit bestaan er dan allemaal? En hoe gaan we om met al die andere denkbeelden? Het gesprek over diversiteit aangaan, is niet altijd even gemakkelijk.

Om een antwoord te bieden op deze vragen ontwikkelde het Hannah Arendt Instituut zijn eerste digitale vorming. We analyseren de negen verschillende visies op etnisch-culturele diversiteit die Stijn Oosterlynck en Fatima Laoukili onderscheiden in hun onderzoek voor CSI Flanders. Ze leggen zelf in korte video’s uit wat die perspectieven inhouden. Je leert deze perspectieven herkennen in concrete voorbeelden. Je reflecteert over de verschillende denkbeelden die jouw ideeën over diversiteit kleuren. En je verwerft een taal om diversiteit makkelijker bespreekbaar te maken. 

De digitale vorming duurt ongeveer 90 minuten. Voorkennis is niet nodig. Je surft gewoon van pagina naar pagina en volgt de instructies die je op het scherm krijgt. 

Deze e-learning is neen belangrijke opstap voor professionals en burgers. Wil je verder aan de slag rond diversiteit? Aan het eind van de vorming vind je de contactgegevens van organisaties die je hierin kunnen ondersteunen.

Start de gratis e-vorming nu!

Ontdek alles over het Hannah Arendt Instituut.

Lees ook

“Ik geloof in inclusie als voortdurend proces”

“Ik geloof in inclusie als voortdurend proces”

Licht uit, spot aan: we zetten graag onze ‘Hands-on Inclusion’-medewerker Kelia Kaniki Masengo in de kijker.

Inclusief ondernemen in actie!

Inclusief ondernemen in actie!

Wil je intensief aan de slag met het inclusiever maken van jouw organisatie? Ons splinternieuwe ESF-project Hands-on Inclusion helpt je op weg!…

"Ik hoop dat mijn zoon over dertig jaar kan zeggen dat hij meer collega’s met een beperking heeft gekend"

"Ik hoop dat mijn zoon over dertig jaar kan zeggen dat hij meer collega’s met een beperking heeft gekend"

Licht uit, spot aan: we zetten graag onze ‘Hands-on Inclusion’-medewerker Rudi Meert in de kijker.