De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Gezocht! HR-adviseur (m/v/x)

Gezocht! HR-adviseur (m/v/x)

Als HR-adviseur bij Verso ondersteun je sociale ondernemingen in Vlaanderen op vlak van hun medewerkersbeleid.

Wij zoeken

… een HR-adviseur voor versterking van het team van HRwijs.

HRwijs is het HR-ondersteuningsaanbod van Verso voor sociale ondernemingen. Het aanbod van HRwijs bestaat uit drie luiken:

1. Informeren en sensibiliseren: via een ruime website met advies over HR, praktische instrumenten en inspirerende voorbeelden, een digitale nieuwsbrief, sociale media,…
2. Helpdesk & HR-analyse: werkgevers kunnen ook bij HRwijs terecht met HR-gerelateerde vragen of om hun medewerkersbeleid te laten doorlichten (via een HRscan).
3. Inspireren & netwerken: via het organiseren van HR-events zoals vormingen, webinars, workshops, studiedagen, lerende netwerken, intervisie.

Als HR-adviseur ben je het eerste aanspreekpunt voor werkgevers van sociale ondernemingen voor alle HR-gerelateerde vragen.

Jouw taken

 • Je beantwoordt vragen van werkgevers, vraagt door en reikt concreet advies aan: info, tools, goede praktijken, doorverwijzing naar experten.
 • Je neemt HRscans (een analyse op basis van participatie) af in organisaties en bezorgt een advies op maat.
 • Je brengt werkgevers met gelijkaardige vragen of uitdagingen samen via de organisatie van HR-events zoals vormingen, webinars, workshops, studiedagen, lerende netwerken, intervisie.
 • Om de website up-to-date te houden lever je regelmatig inhoud aan. Dit doe je door info-blogs, HR-instrumenten, goede praktijken, info van experten,… te screenen of te ontwikkelen.
 • Je werkt mee aan de digitale nieuwsbrief, sociale media en het magazine RectoVerso. Dit doe je door inhoud aan te leveren, samen na te denken over de planning,….

Jouw talenten

 • Je bent een enthousiaste ambassadeur van HRwijs en van Verso.
 • Je onderhoudt actief een netwerk van sociale ondernemingen, de leden van Verso, partners,…
 • Je spijkert je HR-kennis regelmatig bij en blijft op de hoogte van HR-actualiteit.

Aanbod

Als HR-adviseur oefen je een boeiende functie uit, met veelzijdige contacten, ruimte om verantwoordelijkheid op te nemen en veel kansen om bij te leren.

En uiteraard doe je dat niet voor niets. Je krijgt van ons:

 • Een contract van bepaalde duur, tot april 2022 (met kans op verlenging!). Het aantal uren is bespreekbaar, met een minimum van 50%.
 • Een competitief salaris met extralegale voordelen zoals mogelijkheid tot thuiswerk, glijdende werkuren, maaltijdcheques,….
 • Met het openbaar vervoer vlot bereikbare kantoren in Brussel centrum.

Procedure

Bekijk hier de volledige vacature

Voel je je geroepen? Stuur dan een duidelijke motivatie en CV per e-mail naar pascale.vandergracht@verso-net.be.

Lees ook

VIA6: welke kwaliteitsmaatregelen?

VIA6: welke kwaliteitsmaatregelen?

Onder kwaliteit verstaan we werken aan werkbaar en wendbaar werk maar ook het streven naar meer instroom van personeel in onze sectoren en de versterking van sociale onde…

Sociaal akkoord brengt meer koopkracht, meer jobs en ondersteuning management

Sociaal akkoord brengt meer koopkracht, meer jobs en ondersteuning management

Na negen maanden onderhandelen is er eindelijk een akkoord tussen werkgevers, werknemers en de overheid voor een nieuw ambitieus intersectoraal sociaal akkoord voor de so…

“Nieuwe kansen voor spullen én mensen”

“Nieuwe kansen voor spullen én mensen”

‘Open deuren’ is al jarenlang het motto van De Kringwinkel Hageland, verzamelnaam voor de kringwinkelfilialen in Tienen, Diest en Aarschot. Open deuren voor z…