De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

“Ik geloof in inclusie als voortdurend proces”

Licht uit, spot aan: we zetten graag onze ‘Hands-on Inclusion’-medewerker Kelia Kaniki Masengo in de kijker.

Kelia Kaniki Masengo

Medewerker in de kijker

Naam: Kelia Kaniki Masengo
Leeftijd: 36
Functie: Regioverantwoordelijke Hands-on Inclusion Antwerpen & Halle-Vilvoorde

Kelia professioneel

Wat was jouw droomjob toen je 5 jaar oud was?
Goh, als ik ver genoeg in mijn herinneringen graaf, herinner ik me dat ik graag de baas over mijn twee jongere zussen speelde. Op basis daarvan is mijn antwoord: CEO (lacht).

Wat is jouw beste vaardigheid? En hoe maak je daarin het verschil voor sociale ondernemingen?
Ik houd ervan om mensen te enthousiasmeren en uit te dagen. Om linken te leggen en ondernemingen te ondersteunen in hun groeiproces.

Welke pagina op de Verso-website bezoek je het vaakst (en waarom)?
Op een nieuwe werkplek starten in deze vreemde coronatijden zorgt voor extra uitdagingen. Het is minder evident om collega’s beter te leren kennen. Om toch voeling te krijgen met het team surf ik regelmatig naar de adviseurs-pagina op de Verso website. Voor mijn specifieke taak binnen Verso staat de aanbodpagina van de Hands-on Inclusion-website geregeld open.

Welk social-profitinitiatief had je zelf willen bedenken?
Voor inspirerende inclusie-projecten kijk ik graag naar ’t Pasrel. Dat is een erkend Onthaal, Oriëntatie- en Observatie-centrum (OOOC) van de bijzondere jeugdzorg in Brussel en Vlaams-Brabant. Daarbij treft mij vooral hoe ze inzetten op participatie en extra draagvlak creëren voor de inclusie in hun werking. In hun aanpak is er ruimte en respect voor de cliënten, hun families en de eigen werknemers. Daarbij is inclusie voor ’t Pasrel een voortdurend proces en geen einddoel op zich.

Welke sociale ondernemer verdient volgens jou een standbeeld? En … waarom?
Voor mij verdient elk van hen eentje voor zijn of haar passie, toewijding en energie. Een dikke en welgemeende merci aan alle sociale ondernemers en hun teams!

Kelia privé

Als jij minister was, wat is dan het allereerste dat je doet?
Een van mijn eerste projecten zou erin bestaan om inclusie op een doordachte manier in de strategische lijnen van mijn beleidsterrein te verankeren. Daarbij horen ook alle acties om inclusie op een duurzame manier in de praktijk te brengen.

Welke muziek, film en/of literatuur inspireert jou?
Op dit moment in mijn leven ben ik een onvrijwillige maar gretige afnemer van media op kindermaat. Daarbij halen prentenboeken, Ridder Muis en Paw Patrol de bovenhand. De laatste serie voor volwassenen die ik met volle aandacht en bewondering heb gevolgd is ‘I may destroy you’ van Michaela Coel. Een waar meesterwerk dat je doet nadenken over vriendschap, consent, identiteit, racisme en nog zoveel meer. Een absolute aanrader.

Welke vakantiebestemming bracht jou tot nieuwe inzichten?
In 2013 trok ik 4 weken alleen met de rugzak door Thailand. Een mooie reis met hoogte- en laagtepunten. Ik leerde daar dat er een waarde ligt in het delen van mooie en minder mooie momenten met anderen. Toen ik na een trektochtje helemaal alleen bovenop een berg stond met een prachtig uitzicht was dat bitterzoet omdat ik het met niemand kon delen.

Wat is jouw droom voor Verso (persoonlijk, als organisatie, …)?
Dat we Hands-on Inclusion kunnen laten uitgroeien tot een structureel deel van Verso.

Wat is jouw meest memorabele moment bij Verso?
Met nog maar drie maanden dienst op de teller is dat geen evidente vraag om te beantwoorden. Maar als je ze binnen 12 maanden nog eens stelt, geef ik je graag een update (lacht).

Hoe zouden jouw collega’s jou typeren in één woord?
Enthousiast.

Leer ook de andere Verso-medewerkers kennen

Lees ook

Inclusief ondernemen in actie!

Inclusief ondernemen in actie!

Wil je intensief aan de slag met het inclusiever maken van jouw organisatie? Ons splinternieuwe ESF-project Hands-on Inclusion helpt je op weg!…

“Binnen Hands-on Inclusion zijn we voortdurend alert en bereid om onze aanpak in vraag te stellen”

“Binnen Hands-on Inclusion zijn we voortdurend alert en bereid om onze aanpak in vraag te stellen”

Licht uit, spot aan: we zetten graag onze ‘Hands-on Inclusion’-medewerker Anne Vandebergh in de kijker.

VIA6: welke kwaliteitsmaatregelen?

VIA6: welke kwaliteitsmaatregelen?

Onder kwaliteit verstaan we werken aan werkbaar en wendbaar werk maar ook het streven naar meer instroom van personeel in onze sectoren en de versterking van sociale onde…