De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Zijn jouw leidinggevenden ook ‘fit for the future’?

Zijn jouw leidinggevenden ook ‘fit for the future’?

Organisaties gezocht voor kosteloos leiderschapstraject & wetenschappelijk onderzoek!

Goed leiderschap is een essentiële bouwsteen voor een toekomstgerichte organisatie. Door de digitalisering en technologische evolutie worden ondernemingen uitgedaagd om flexibel in te spelen op veranderende omstandigheden.

Dit vergt leiders die hun medewerkers motiveren, ruimte geven voor (competentie)groei en waar nodig de organisatieontwikkeling sturen.

Organisaties gezocht voor kosteloos leiderschapstraject & wetenschappelijk onderzoek

Wil jouw onderneming meestappen in een traject rond leiderschap? Het ESF-project 'Leiderschap ontwikkelen: Fit for the Future' van Agoria zoekt nog deelnemers!

Het is een ambitieus project waarbij drie types van leiderschapsontwikkelingstrajecten wetenschappelijk met elkaar worden vergeleken:

  1. een traject gedeeld leiderschap (i.s.m. Workitects & Leading Insights),
  2. een traject motiverend leiderschap (i.s.m. Impetus Academy) en
  3. een ‘high performance’ leiderschapstraject (i.s.m. Mercuri Urval).

In een 20-tal ondernemingen wordt één van deze trajecten doorlopen. De doelgroep zijn de eerstelijnsleidinggevenden

Waarom zou nu net jouw organisatie deelnemen?

We zetten vier voordelen op een rij:

  1. Deelname is gratis. Zie dit gerust als een mooie opportuniteit om kosteloos een kwalitatief traingingstraject voor de eerstelijnsleidinggevenden in jouw onderneming uit te rollen.

  2. Voor de opbouw en de implementatie van de leiderschapsontwikkelingstrajecten wordt samengewerkt met experten die werken vanuit een wetenschappelijke onderbouw. Het gaat om Workitects en Leading Insights (gedeeld leiderschap), Impetus Academy (motiverend leiderschap) en Mercuri Urval (regulier traject).

  3. Er wordt samen met een team onderzoekers nagegaan wat de impact is van de diverse trajecten op de motivatie en autonomie van de medewerkers.

  4. Door deel te nemen aan het wetenschappelijk onderzoek 'Fit for the Future' en het leiderschapstraject is jouw onderneming alvast een stapje voor. 

Wie zijn de trekkers?

Graag meer informatie over Agoria? Wel, hier een bondig woordje over hun werking: Agoria bestaat uit expertisecentra, market-teams, industry-teams en beleidscellen, die zich focussen op verschillende thema’s. Eén daarvan is het expertisecentrum People & Organisation. Dat ondersteunt ondernemingen bij de ontwikkeling en de uitvoering van hun HR-activiteiten en doet dat vanuit onze expertisedomeinen: arbeidsmarkt, sociaal overleg, onderwijs en opleiding en reglementering.

Interesse? 

Ben jij ook nieuwsgierig over wat het allemaal inhoudt? Benieuwd of jullie in aanmerking komen?
Stel je dan kandidaat voor 3 juni! 

Ontdek meer informatie in deze presentatie

Of neem contact op met Veerle Vermeulen, Expert People & Organisation Agoria: veerle.vermeulen@agoria.be; +32 498 775 780

Lees ook

Wilde Zwanen helpen Sint-Lievenspoort de vleugels uitslaan

Wilde Zwanen helpen Sint-Lievenspoort de vleugels uitslaan

Birger Destoop is Stafmedewerker Kwaliteit van Zorgprocessen in het Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR) van Sint-Lievenspoort vzw. Samen met zijn Algemeen Directeur …

Connectie met medewerkers: topprioriteit bij Steunpunt Tewerkstelling!

Connectie met medewerkers: topprioriteit bij Steunpunt Tewerkstelling!

Corona: de impact laat zich voelen op de werkvloer. In deze blog lees je hoe Steunpunt Tewerkstelling uit Antwerpen van connectie met medewerkers dé topprioriteit …

Inclusief ondernemen in actie!

Inclusief ondernemen in actie!

Wil je intensief aan de slag met het inclusiever maken van jouw organisatie? Ons splinternieuwe ESF-project Hands-on Inclusion helpt je op weg!…