De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Wat met het opleidingsverlof?

Wat met het opleidingsverlof?

Omdat alle fysieke lessen opgeschort zijn, kunnen ook veel werknemers voorlopig geen opleidingen volgen. De Vlaamse overheid schetst wat dit betekent voor het opleidingsverlof.

Vandaag zijn er 3 opties voor wie opleidingen organiseert: je geeft online les, je verplaatst de lessen of je zet de opleiding stop. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het toegekende opleidingsverlof. Het is bovendien altijd mogelijk voor de werkgever om reeds toegekend opleidingsverlof tijdelijk op te schorten wegens personeelstekorten.

Uitstel

Als de lessen plaatsvinden voor 1 oktober 2020, dan kan de werknemer zijn of haar opleidingsverlof van dit schooljaar nog gebruiken.

Anders moeten de uren voor het schooljaar 2020-2021 gebruikt worden.

Online

Ook voor online-opleidingen kan de werknemer een aanwezigheidsattest krijgen, zodat deze opleiding meetelt voor het opleidingsverlof.

Annulatie

De lesuren die de werknemer volgde tot aan de stopzetting komen sowieso in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof. Ook als er nog een eindbeoordeling voorzien was.

Alle vragen over het Vlaams Opleidingsverlof tijdens de coronacrisis worden beantwoord op de website van de Vlaamse overheid.

Lees ook

Sociaal akkoord brengt meer koopkracht, meer jobs en ondersteuning management

Sociaal akkoord brengt meer koopkracht, meer jobs en ondersteuning management

Na negen maanden onderhandelen is er eindelijk een akkoord tussen werkgevers, werknemers en de overheid voor een nieuw ambitieus intersectoraal sociaal akkoord voor de so…

Betere doorstroom creëert meer instroom

Betere doorstroom creëert meer instroom

De VDAB speelt een cruciale rol om de instroom te verzekeren van voldoende medewerkers in zorg en welzijn. Topman Wim Adriaens wijst op het belang van het samenspel met d…

Inclusief ondernemen in actie!

Inclusief ondernemen in actie!

Wil je intensief aan de slag met het inclusiever maken van jouw organisatie? Ons splinternieuwe ESF-project Hands-on Inclusion helpt je op weg!…