De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Wat met het opleidingsverlof?

Wat met het opleidingsverlof?

Omdat alle fysieke lessen opgeschort zijn, kunnen ook veel werknemers voorlopig geen opleidingen volgen. De Vlaamse overheid schetst wat dit betekent voor het opleidingsverlof.

Vandaag zijn er 3 opties voor wie opleidingen organiseert: je geeft online les, je verplaatst de lessen of je zet de opleiding stop. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het toegekende opleidingsverlof. Het is bovendien altijd mogelijk voor de werkgever om reeds toegekend opleidingsverlof tijdelijk op te schorten wegens personeelstekorten.

Uitstel

Als de lessen plaatsvinden voor 1 oktober 2020, dan kan de werknemer zijn of haar opleidingsverlof van dit schooljaar nog gebruiken.

Anders moeten de uren voor het schooljaar 2020-2021 gebruikt worden.

Online

Ook voor online-opleidingen kan de werknemer een aanwezigheidsattest krijgen, zodat deze opleiding meetelt voor het opleidingsverlof.

Annulatie

De lesuren die de werknemer volgde tot aan de stopzetting komen sowieso in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof. Ook als er nog een eindbeoordeling voorzien was.

Alle vragen over het Vlaams Opleidingsverlof tijdens de coronacrisis worden beantwoord op de website van de Vlaamse overheid.

Lees ook

ESF-oproep ‘Opleidingen 21ste-eeuwse vaardigheden’

ESF-oproep ‘Opleidingen 21ste-eeuwse vaardigheden’

ESF Vlaanderen heeft weer een nieuwe projectoproep klaar om het volgen van opleidingen door werknemers te stimuleren.

Spanningsveld tussen inspraak en actie

Spanningsveld tussen inspraak en actie

Net zoals vele sociale ondernemingen, schat Rode Kruis-Vlaanderen intrapreneurship (een ondernemende houding bij de eigen medewerkers en leden) hoog in. Maar hoe stimulee…

Verso zoekt een 'Regioverantwoordelijke inclusief ondernemen'

Verso zoekt een 'Regioverantwoordelijke inclusief ondernemen'

Je wil je inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt en samenleving? Voor een nieuw project rond inclusief ondernemen zoekt Verso drie regioverantwoordelijken.