Wat met het opleidingsverlof?

Wat met het opleidingsverlof?

Omdat alle fysieke lessen opgeschort zijn, kunnen ook veel werknemers voorlopig geen opleidingen volgen. De Vlaamse overheid schetst wat dit betekent voor het opleidingsverlof.

Vandaag zijn er 3 opties voor wie opleidingen organiseert: je geeft online les, je verplaatst de lessen of je zet de opleiding stop. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het toegekende opleidingsverlof. Het is bovendien altijd mogelijk voor de werkgever om reeds toegekend opleidingsverlof tijdelijk op te schorten wegens personeelstekorten.

Uitstel

Als de lessen plaatsvinden voor 1 oktober 2020, dan kan de werknemer zijn of haar opleidingsverlof van dit schooljaar nog gebruiken.

Anders moeten de uren voor het schooljaar 2020-2021 gebruikt worden.

Online

Ook voor online-opleidingen kan de werknemer een aanwezigheidsattest krijgen, zodat deze opleiding meetelt voor het opleidingsverlof.

Annulatie

De lesuren die de werknemer volgde tot aan de stopzetting komen sowieso in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof. Ook als er nog een eindbeoordeling voorzien was.

Alle vragen over het Vlaams Opleidingsverlof tijdens de coronacrisis worden beantwoord op de website van de Vlaamse overheid.

Lees ook

“Een raad van bestuur moet competent, divers én kritisch zijn”

“Een raad van bestuur moet competent, divers én kritisch zijn”

Bart Campo is directeur van De Stobbe, een Centrum voor Integrale Gezinszorg (CIG) in Antwerpen. Na een paar extreem moeilijke jaren begon hij na zijn aanstelling in 2015…

“Concrete inzichten vanuit de Groeilabz-groep”

“Concrete inzichten vanuit de Groeilabz-groep”

Hilde Dieussaert, directeur van ’t Veldzicht vzw vertelt over haar ervaringen tijdens de Groeilabz-bootcamps. 

VIA6: welke kwaliteitsmaatregelen?

VIA6: welke kwaliteitsmaatregelen?

Onder kwaliteit verstaan we werken aan werkbaar en wendbaar werk maar ook het streven naar meer instroom van personeel in onze sectoren en de versterking van sociale onde…