De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Bestuursorganen in tijden van corona

Bestuursorganen in tijden van corona

Minister van Justitie Koen Geens heeft het mogelijk gemaakt om – gezien de coronacrisis – algemene vergadering en raad van bestuur vanop afstand te laten stemmen.

Bestuurders kunnen uitzonderlijk vóór de algemene vergadering op afstand stemmen of een volmacht verlenen. De vergadering uitstellen is echter ook mogelijk, tot september. Unisoc heeft de details.

Deze uitzonderlijke regeling geldt momenteel van 1 maart 2020 tot en met 3 mei, maar deze periode kan nog verlengd worden, indien de situatie dit vraagt. Het is bovendien nu al mogelijk deze versoepeling toe te passen op vergaderingen die na 3 mei plaatsvinden, indien de vergadering al voor 3 mei wordt samengeroepen.

Raad van bestuur

Sinds 1 januari 2020 is het al mogelijk voor een raad van bestuur om schriftelijk te beslissen indien de statuten dit niet uitsluiten en indien de beslissingen bij unanimiteit van stemmen worden genomen.

De minister van Justitie versoepelt deze mogelijkheid nog. Momenteel kan elke beslissing van de raad van bestuur schriftelijk of elektronisch worden genomen indien er sprake is van unanimiteit.

Daarnaast is het ook mogelijk om je raad van bestuur te laten plaatsvinden via telefoon- of videoconferentie.

Meer informatie op de website van unisoc.

Lees ook

“Reality check met onze aanpak was positief en motiveerde om verder te verfijnen”

“Reality check met onze aanpak was positief en motiveerde om verder te verfijnen”

Aart Lehembre is de algemeen directeur en Veerle Ceymeulen de financieel directeur van maatwerkbedrijf Spoor 2. Samen volgden ze het Groeilabz-bootcamp ‘Finance voo…

Intersectorale samenwerking voor inclusieve kinderopvang

Intersectorale samenwerking voor inclusieve kinderopvang

Kinderdagverblijf Windekind in Zolder zet fors in op inclusieve kinderopvang. Om een antwoord te bieden op de vele uitdagingen die op kinderdagverblijven afkomen (zorg, m…

Laatstejaarsstudenten aan het werk voor jouw onderneming?

Laatstejaarsstudenten aan het werk voor jouw onderneming?

Ben je een sociale onderneming en heb je interesse in een frisse kijk van toekomstige ondernemers, managers, accountants, communicatiemanagers, toerismespecialisten, ICT-…