Hoe zit het met de federale steunmaatregelen?

Hoe zit het met de federale steunmaatregelen?

De federale regering zet alles in op het beperken van de economische schade voor ondernemingen.

Naast de versoepeling van tijdelijke werkloosheid is er bijvoorbeeld ook uitstel van belasting voor RSZ-bijdragen. Unisoc heeft het overzicht.

Sociale-zekerheidsbijdragen

Ondernemingen kunnen de verschuldigde bedragen voor het eerste en tweede kwartaal nog tot 15 december 2020 kunnen betalen. De sectoren van de horeca, de recreatie, cultuur en sport hebben automatisch recht op dit uitstel. Ondernemingen die worden gesloten omdat ze niet aan de gezondheidsmaatregelen kunnen volden, kunnen deze gunstmaatregel verkrijgen op basis van een verklaring op eer.

Ondernemingen die moeilijkheden ondervinden bij de betaling van de sociale bijdragen, kunnen ook een afbetalingsplan aanvragen voor een periode van maximaal 24 maanden.

Belastingen

Ook bij de FOD Financiën kun je steunmaatregelen aanvragen: bijvoorbeeld een afbetalingsplan, vrijstelling van nalatigheidsinteresten of kwijtschelden van boetes. Bovendien krijgt iedereen twee maanden uitstel voor de betaling van de btw en de roerende voorheffing.

Overheidsopdrachten

Voor alle federale overheidsopdrachten zullen er geen sancties opgelegd worden voor wie door de coronacrisis een opdracht te laat of niet uitvoert. De overheid zal bovendien de betalingstermijn voor deze contracten versnellen.

Meer informatie op de Unisoc-site.

Lees ook

Social profit is een sterkhouder van de Vlaamse economie

Social profit is een sterkhouder van de Vlaamse economie

Wist je dat alle social-profitsectoren samen goed zijn voor 7,7% van het BBP? Dat is meer dan de bouwsector! Kom alles te weten over de macro-economische reikwijdte van d…

Sociale ondernemers maken school!

Sociale ondernemers maken school!

Via Thomas More Hogeschool kunnen laatstejaarsstudenten sociale ideeën uitwerken in een nieuw businessmodel. Een eerste oproep was alvast een succes!

Laatstejaarsstudenten Bedrijfsmanagement aan het werk voor jouw onderneming?

Laatstejaarsstudenten Bedrijfsmanagement aan het werk voor jouw onderneming?

Ben je een sociale onderneming en heb je interesse in een frisse kijk van toekomstige ondernemers, managers, accountants, communicatiemanagers, toerismespecialisten, ICT-…