Webinar: Carbon footprinting en -reductie

Doel project

Groep Maatwerk ondersteunt samen met Verso maatwerkbedrijven die hun CO2-voetafdruk in kaart willen brengen om ze in een volgende stap te reduceren. Zij hebben hiervoor Climate Neutral Group (CNG) onder de arm genomen om samen met vijf geselecteerde maatwerkbedrijven een verkenning te organiseren rond de voetafdruk van maatwerkbedrijven. Concreet zal CNG de vijf geselecteerde maatwerkbedrijven begeleiden bij het in kaart brengen van de voetafdruk om daarna in een workshop aan de slag te gaan met deze resultaten om de belangrijkste factoren te identificeren en een lijst op te stellen met reductiemogelijkheden. Vervolgens wordt samen een reductiestrategie en -actieplan opgemaakt dat tot en met de implementatie begeleid wordt door CNG. 

De resultaten van dit proefproject zullen ook online verspreid worden zodat alle maatwerkbedrijven hiermee aan de slag kunnen.

 Concreet bestaat het project uit volgende vijf stappen (tijdlijn indicatief):

  1. Kick-off webinar (31 januari)
  2. Selectie van 5 representatieve maatwerkbedrijven (februari)
  3. CO2-voetafdruk maken (februari-april)
  4. Reductiemaatregelen en subsidies identificeren & implementeren (mei-juli)
  5. Extern communiceren over de projectresultaten 

In deze webinar kom je meer te weten over dit project en wat een deelname precies inhoudt.

Over Climate Neutral Group

Climate Neutral Group is een Nederlands consultancybedrijf, gespecialiseerd in klimaatneutraliteit. Het is onze missie om de opwarming van de aarde tot 1,5 graden te beperken voor toekomstige generaties. Van multinational tot kmo helpen ze ondernemingen op hun reis van A naar Zero CO2, op weg naar Net Zero in 2050. Reductie van de uitstoot van broeikasgas staat voorop, vanuit inzicht en footprinting. Daarnaast bieden ze kwalitatief verantwoorde compensatie waar reduceren nog niet toereikend is. Als B-to-B partner maken ze de resultaten geloofwaardig en transparant met erkende methodes. Ze laten organisaties doen waar ze goed in zijn, binnen de grenzen van de planeet met betekenis en waarde.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Deze webinar volg je gratis, schrijf je snel in!