Zoekveld

Werven zonder discriminatie: tools en goede praktijken

woensdag, 28 maart, 2018

Je wilt je bedrijf inschrijven in een strategie die de diversiteit van uw werknemers bevordert. Je realiseert je dat je onbewust vaak hetzelfde type profiel in dienst neemt. Je hebt problemen met het vinden van de juiste vaardigheden voor je vacante functies. Je vraagt je af hoe je op de meest neutrale manier kunt werven.

Bij werving is het risico groot om onbewust een reeks discriminatiemechanismen te activeren. Juridisch gezien kan dit op basis van de 19 criteria die door de Belgische wetgeving beschermd worden een probleem vormen. Bovendien kan het ook een impact hebben op de maatschappelijk verantwoordelijkheid van de onderneming en op de keuze om de meest competente persoon aan te nemen.

Om de risico's van discriminatie te minimaliseren en de rijkdom en creativiteit van diversiteit te bevorderen, organiseert de BCSPO, in samenwerking met APEF, een praktische workshop over verschillende "neutrale" rekruteringstools. Deskundigen zullen u helpen begrijpen hoe discriminatie werkt en hoe een wervingsprocedure op basis van niet-discriminerende criteria (goede praktijken, bestaande hulpmiddelen, enz.) toegepast kan worden.

De workshop zal in het Frans gegeven worden, maar elke deelnemer mag in eigen taal het woord nemen.

Meer informatie en inschrijven.