Zoekveld

Toegang tot betere leningen via het Investeringsplan van de EU

donderdag, 14 september, 2017

Sociale diensten hebben nood aan investeringen. Sociale dienstverleners hebben alsmaar meer behoefte aan leningen, maar hebben vaak geen toegang tot interessante tarieven. De Europese Unie lanceerde een initiatief dat deze toegang kan faciliteren: het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI).

EFSI gebruikt publieke middelen om private investeringen tot €350 miljard in de reële economie te ondersteunen. Het ondersteunt voornamelijk strategisch belangrijke, maar riskante, investeringsprojecten. Dit omvat ook de sociale sector. EFSI beperkt het risico voor private investeerders, waardoor ze sneller geneigd zullen zijn goede tarieven toe te kennen voor projecten die risicovol worden geacht. Bent u een sociale dienstverlener met investeringsbehoeften, dan verneemt u tijdens dit seminarie welk nieuw instrument u toegang kan verschaffen tot een dergelijke financiering.

Dit evenement wordt georganiseerd door Verso, unisoc, EASPD, Unipso en BCSPO. Deelname is voorbehouden voor de leden van deze organisaties. Voor meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven, zie www.unisoc.be.