Zoekveld

Inspiratiesessies sociaal ondernemen: presentaties

Inspiratiesessies sociaal ondernemen: presentaties

In het najaar van 2018 organiseerde Verso met steun van de Provincie Antwerpen 8 inspiratiesessies over verschillende aspecten van ondernemerschap in een sociale onderneming. Hieronder vindt u de presentaties van de verschillende sessies.

Programma

16/10 Design Lab: hoe businessopportuniteiten ontdekken rond een idee? Filip Burgelman
23/10 Intrapreneurship: hoe stimuleer ik ondernemerschap bij mijn medewerkers? Wim Van Opstal
30/10 Marktontwikkeling: wat verandert er rondom mijn sociale onderneming en welke kansen dienen zich aan? Wim Van Opstal
13/11 Marktonderzoek: wie zijn mijn (potentiële) klanten en hoe weet ik wat ze willen? Inge Devroe van Devroe & partners
27/11 Hoe bouw ik een financieel plan rond mijn (business)idee? Jean Michel Willems
04/12 Hoe organiseer ik mijn onderneming? Wim Van Opstal
11/12 Waar vind ik financiering voor mijn (business)idee? Rudi Ceunen van Hefboom
18/12

Pitching: Hoe vertel en verkoop ik wat ik doe of wil doen?

Herman Janssens van Brein en Branie

Sprekers

Filip Burgelman (Thomas More) ontwerpt en bouwt leertrajecten waarbij ondernemende attitudes centraal staan. Met zijn achtergrond als ontwerper begeleidt hij het creatieve proces van basisidee naar marktpropositie. Hierbij hanteert hij onder meer de principes van design thinking.

Rudi Ceunen (Hefboom) begeleidt als kredietconsulent ondernemingen in de sociale economie, zorgsector en de ruimere social profit in hun financieringstraject van de opstartfase tot een financieel gezonde onderneming. Hij is coauteur van een financieringsgids op maat van sociale ondernemingen.

Herman Janssens (Brein en Branie) richtte na eerdere ervaringen bij de Vlerick School voor Management meerdere ondernemingen op (zelf of in opdracht). Sinds meer dan tien jaar ondersteunt hij ondernemers rond het bepalen van hun marketingstrategie en de concrete uitwerking ervan.

Wim Van Opstal (Verso) is adviseur innovatie en ondernemerschap. Hij heeft een academische achtergrond in sociaal en coöperatief ondernemerschap en ervaring met het begeleiden van startende en groeiende sociale ondernemingen. Samen met diverse experts en dienstverleners bouwt hij acties uit om sociale ondernemers te versterken.

Jean-Michel Willems (Thomas More) is docent bedrijfsmanagement met een jarenlange ervaring als ondernemer. Hij is tevens erkend boekhouder-fiscalist en is als Business Coach KMO Challenge verbonden aan de Vlerick Business School. Hij begeleidt ondernemers niet alleen op vlak van boekhouding en fiscaliteit maar ook met een bijzonder oog voor marketing en communicatie.

VersoDirect

Wilt u graag een gratis abonnement op ons tijdschrift, schrijf dan hier in:

Stel je vraag aan Verso

Helpdesk button_0.png

thumbnail zorg.jpg