Zoekveld

Crisis in kleine en grote zorgorganisaties

donderdag, 5 oktober, 2017

Een crisis is in deze onvoorspelbare wereld voor veel zorgvoorzieningen niet denkbeeldig. Ze bestaan in allerlei maten en gewichten: een brand, een medische fout, patiëntgegevens die gehackt worden, een persoon met dementie of met GGZ-problemen die ontsnapt…  Een crisis wil niemand meemaken. Het betekent stilstand, disruptie, onvoorspelbaarheid, stress, chaos, emoties… Een crisis druist regelrecht in tegen datgene wat elke medewerker in zijn of haar functie wil opbouwen. Het stuurt de korte- en lange-termijndoelstellingen in de war.

Bovendien krijgt de communicatie-afdeling bij een crisis vaak de zwarte piet toegespeeld: er werd slecht gecommuniceerd, zo luidt het dan …

Hoe kan je je als organisatie hierop voorbereiden, en meer nog: hoe kan je vooraf de nodige kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen om op het moment van een crisis aan efficiënte crisisbeheersing én communicatie te doen?

Kom naar Brussel op 5 oktober 2017  en verneem er alles over op het symposium Crisis in kleine en grote zorgorganisaties van Zorgnet-Icuro en PM, adviseur in crisisbeheer.

Meer informatie