Zoekveld

Talent gezocht voor de social profit

Cover-Cijferrapport-2018.jpgDe social profit blijft ook in de toekomst dé banenkampioen. De volgende jaren zoeken we jaarlijks maar liefst 10.000 mensen meer dan vandaag. En dat op een krappe arbeidsmarkt, waar er voor 1 vacature nog slechts 7,1 kandidaten zijn. Hoe moeten we deze uitdaging het hoofd bieden? 
 
Verso becijferde de aanwervingsbehoefte in de verschillende deelsectoren van de social profit in een nieuwe publicatie, die ook een uitweg voorstelt. Die uitweg loopt langs een multisporenbeleid van instroom, retentie en innovatie. De sociale ondernemingen hebben oplossingen in hun mars, maar vragen ook steun van het beleid. Verso schuift tien prioriteiten naar voren.
 
 

Voorstelling

Zaal.JPGOp 16 mei 2018 stelde Verso haar rapport voor. Tijdens een debat bogen VDAB-topman Fons Leroy, Zorgambassadeur Lon Holtzer en sociale ondernemers Tom Vandewalle van Familiehulp en Tim Vannieuwenhuyse van maatwerkbedrijf WAAK zich over de mogelijke antwoorden op de personeelstekorten in de social profit. Lees hier het verslag.
 
Bekijk ook het interview met Ann Gaublomme op Z-Healthcare:
 

Ga naar het nieuwsoverzicht