Zoekveld

Samen voor een gezonde samenleving!

Verso zet haar schouders onder een project van VIGeZ vzw dat werkgevers actief zal ondersteunen bij de uitbouw van een preventief gezondheidsbeleid. Hiervoor zullen gezondheidscoaches opgeleid worden die bij alle Vlaamse bedrijven en socialprofitondernemingen tips op maat kunnen uitwerken voor een gezondheidsbeleid op de werkvloer. Werkgevers zullen de kosten van deze coaching deels terugbetaald krijgen.

Deze coaches zullen ondernemingen bijvoorbeeld tonen hoe ze de geestelijke gezondheid kunnen bevorderen en stress aanpakken of programma’s aanraden om medewerkers te helpen om te stoppen met roken of meer te bewegen. Zulke programma’s bieden veel voordelen, voor medewerkers en voor de organisatie. Want gezonde medewerkers zijn niet alleen meer tevreden, ze zijn ook minder afwezig en blijven langer aan de slag. Zeker in de social profit zullen we elk talent nodig hebben om de dienstverlening ook in de toekomst op peil te houden.

De concrete manieren waarop werkgevers kunnen inschrijven op dit programma, worden later bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de coaches vanaf het najaar van 2017 aan de slag zullen gaan.

Lees hier het persbericht.

Ga naar het nieuwsoverzicht