Zoekveld

Focus op maatwerk

WEB_DRIESLUYTEN12.jpgDe nieuwe reeks Z-Maatwerk op Kanaal Z brengt vanaf donderdag 7 september gedurende 15 weken portretten van Vlaamse en Brusselse maatwerkbedrijven. De reeks toont hoe de maatwerkbedrijven mensen met een beperking kansen geven, hoezeer ze investeren in opleiding en innovatie en wat hun meerwaarde is voor de reguliere bedrijven waar ze mee samenwerken.

Maatwerkbedrijven in een notendop

Maatwerkbedrijven, zo heten de vroegere beschutte werkplaatsen nu. Ze bieden tewerkstelling aan meer dan 20.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die niet of niet onmiddellijk in het gewone arbeidscircuit terecht kunnen.

Deze doelstelling realiseren maatwerkbedrijven via sociaal ondernemerschap in een economische omgeving. Maatwerkbedrijven zijn dan ook moderne ondernemingen: zij worden professioneel geleid, zijn performant en rendabel, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zetten actief in op innovatie. Bovenal zijn het belangrijke partners van onze reguliere bedrijven.

Z-Maatwerk op Kanaal Z

De nieuwe reeks Z-Maatwerk brengt vanaf donderdag 7 september 15 weken lang portretten van Vlaamse en Brusselse maatwerkbedrijven. U ontdekt er hoe maatwerkbedrijven mensen met een beperking kansen geven, hoezeer ze investeren in opleiding en innovatie en bovenal wat de meerwaarde is van de maatwerkbedrijven voor de reguliere bedrijven waar ze mee samenwerken.

Daarnaast geven ook 15  experts duiding bij de unieke positie van onze maatwerkbedrijven. Minister Homans, hoofdeconoom Geert Gielens van Belfius, specialist in innovatieve arbeidsorganisatie Geert Van Hooteghem en ook Verso-directeur Ann Gaublomme. Ze duiden het economische en sociale belang van deze belangrijke schakel in de Belgische economie. De partnerships tussen maatwerkbedrijven en reguliere ondernemingen vormen een hoeksteen van onze economie en de activering van doelgroepmedewerkers is niet alleen sociaal-maatschappelijk van belang, ze past ook perfect in het arbeidsmarktbeleid van de Vlaamse overheid.

Voor de realisatie van deze reeks sloegen Groep Maatwerk en FEBRAP, de Vlaamse en Brusselse koepelfederaties van de maatwerkbedrijven de handen in elkaar. Deze nieuwe reeks Z-Maatwerk is vanaf 7 september elke donderdagavond te bekijken op  KanaalZ en kan nadien ook online bekeken worden via www.kanaalz.be. Bekijk hier de trailer.

Ga naar het nieuwsoverzicht