Zoekveld

Campagne "Het is gauw gebeurd" gelanceerd

Discriminatie op het werk zit soms in een klein hoekje. Een ongepaste opmerking, een niet-zo-grappig grapje … het is gauw gebeurd. De Vlaamse overheid en de Vlaamse sociale partners willen het onderwerp aankaarten via een bewustmakingscampagne.

banner_a.jpgDiscriminatie verschijnt in vele vormen, maar in elk van hen vindt het een oorsprong in een ongevoeligheid of een gebrek aan inlevingsvermogen in andere mensen. Het is inderdaad gauw gebeurd. Ook op het werk is dat zo. Tussen werkgever en werknemer, maar evengoed tussen medewerkers onderling. Minister van Werk Philippe Muyters, sociale partners, Unia, het Minderhedenforum en Grip vzw sloegen daarom de handen in elkaar om medewerkers en werkgevers te sensibiliseren voor het thema. Ook Verso ondersteunt deze campagne als lid van de Commissie Diversiteit van de Serv.

Vanaf 21 september lopen er op Radio 1, StuBru en Joe FM spotjes en er zijn ook advertenties in kranten. Op de sociale media worden filmpjes gedeeld. Ondernemingen kunnen tonen dat ze de campagne ondersteunen door de gratis posters op te hangen.

Wil je meer weten over alle vormen van discriminatie en hoe ermee om te gaan? Ga dan naar de campagnesite www.hetisgauwgebeurd.be.

Ga naar het nieuwsoverzicht