Zoekveld

Boekvoorstelling en debat: Uitdagingen en kansen voor sociaal ondernemerschap

Boekvoorstelling en debat: Uitdagingen en kansen voor sociaal ondernemerschap

Op het event Is de social profit future-proof? licht Verso-stafmedewerker Wim Van Opstal toe hoe demografische, economische, maatschappelijke, technologische, ecologische en politieke veranderingen een impact zullen hebben op de werking van sociale ondernemingen.

Na deze presentatie zal Phara de Aguirre in gesprek gaan met vier sociale ondernemers om te horen hoe zij vandaag al van deze revoluties een sociaal succesverhaal maken:

  • Bart Decloedt is verantwoordelijk voor innovatie binnen Mariasteen, een maatwerkbedrijf dat co-bots en innovatieve visualiseringstechnieken inzet om tewerkstellingskansen voor personen met een beperking te vergroten.
  • Benjamin Gérard richtte als intrapreneur Rising You op vanuit jeugdwerkorganisatie Nature vzw. Met deze bijzondere sociale onderneming leidt hij jonge vluchtelingen op tot gediplomeerd hoogtewerker.
  • Jan Smolders is directeur van het woonzorgcentrum Witte Meren in Mol en bezieler van Memoride, een innovatie die maakt dat ouderen met behulp van een hometrainer en Google Street View door hun vertrouwde omgeving kunnen fietsen.
  • Caroline Van Damme is voorzitster van het dagelijks bestuur van KOCA vzw, een sociale onderneming die bijzonder goed vertrouwd is met nieuwe uitdagingen binnen een stedelijke, diverse en maatschappelijk kwetsbare context.

Deelnemers ontvangen trouwens gratis een exemplaar van onze nieuwe publicatie rond de uitdagingen voor sociale ondernemingen.