Zoekveld

‘Ieder Talent Telt’ in de social profit

In het kader van het ESF-project ‘Ieder Talent Telt’ zijn Verso, VIVO, VDAB, de Vlaamse zorgambassadeur, Minderhedenforum, Agentschap Integratie en Inburgering en Vlaams Welzijnsverbond een samenwerking aangegaan om de toeleiding van mensen met een migratieachtergrond naar een baan in de social profit te verbeteren. Een van de acties is het socialprofitsalon, waar mensen met een migratieachtergrond kennis kunnen maken met werkgevers en opleidingsinstellingen.

Het eerste socialprofitsalon vond plaats in Aalst, in oktober. Het werd een groot succes, met een opkomst van maar liefst 125 mensen met een migratieachtergrond. Het volgende salon vindt plaats op 19 december in CC Het Bolwerk in Vilvoorde. Niet minder dan 10 lokale sociale ondernemingen – uit de kinderopvang, welzijn en gezondheid, gezinshulp, gehandicaptensector – en verschillende opleidingsinstellingen maken er mensen van een andere origine warm voor een job in de sector. Ook in 2018 zal er elke maand in een andere Vlaamse stad een salon plaatsvinden.

Andere acties binnen het project 'Ieder Talent Telt' zijn een talententest en beroepenfiches, ‘inleefmomenten’ bij werkgevers en ‘terugkommomenten’.

Daarnaast ontwikkelt Verso (Vereniging voor Social Profit Ondernemingen) tools voor werkgevers om de tewerkstelling van mensen met een migratieachtergrond te vergemakkelijken, zoals een online checklist diversiteit, een taalbrochure en een brochure voor de aanwerving van vluchtelingen.

Ga naar het nieuwsoverzicht